Edwin van Gorp

Edwin van Gorp

– Geboortedatum: 17-03-1972
– Wielrennen sinds: 
1990
– Reden waarom ik ben gaan fietsen: 
De eeuwige uitdaging om mijn gewicht op pijl te houden. Inmiddels fiets ik omdat ik niet meer zonder kan: lekker afzien en lol maken met mijn fietsmaten!
– Fietsverleden: 
Ooit begonnen als trimmer in een vriendenclubje, waarbij we met moeite de 30km per uur haalden. Dit vriendenclubje is doorgegaan als Vélo Amice. Inmiddels zijn we aardige trimkleppers geworden. Ik zit inmiddels al heel wat jaartjes op de fiets en heb al flink wat mooie tochten gereden, van de Spasti Rit in Ulvenhout in 1990 tot de Stelvio Challange in 2011
– Uitdagingen: 
Elk jaar wil ik een mooie uitdaging hebben. Afgelopen jaren waren dit de Mont Ventoux Challenge en de Stelvio Challenge. Graag wil ik de toekomst nog de Marmotte en de Dolomieten Maraton rijden. Als ik echt een keer heel veel tijd over heb, zou ik graag willen trainen voor een meerdaagse monstertocht. Welke tocht weet ik nog niet, maar dit gaat een keer gebeuren. Wie doet er mee??
– Hoogtepunt: 
3xStelvio op 1 dag & 3xMont Ventoux op 1 dag
– Dieptepunt: 
2,5 uur klimmen om boven te komen op de Alpe d’Huez (met 6x stoppen tijdens de klim)
– Favoriete renner / team: 
Fabian Cancellara
– Hobby’s naast het fietsen: 
Fietsen kijken, over fietsen lezen, over fietsen praten, maar vooral genieten van het leven met gezin, familie en vrienden!
Terug naar de ledenlijst